Wij zijn betrokken

Wij streven ernaar om het welzijn van al onze leden te verbeteren. Niet alleen door onze hoogwaardige diensten aan te bieden, maar ook door activiteiten te organiseren binnen en buiten het centrum, zodat de leden zoveel mogelijk in contact komen met andere mensen, waardoor hun sociale 

Het resultaat van onze methodiek is ondergeschikt aan het proces. Ons gespecialiseerde team streeft ernaar om door aandacht en toepassing van diverse kunstvormen, een veranderingsproces bij een lid in gang te zetten, resulterend in een beter welzijn.

Onze filosofie

Binnen de antroposofie staat zelfontwikkeling centraal. Dat vinden wij belangrijk. Voor ons is antroposofie geen doel op zich, maar een denkwijze die ons helpt om op effectieve wijze de samenwerking aan te gaan met onze leden, zodat zij baat hebben bij onze specialistische aanpak.

Onze leden

De leden van Siena zijn vaak verbonden aan een zorginstelling, maar ook individuele personen met of zonder PGB maken deel uit van ons centrum, zoals mensen met burn-outklachten, jongeren en ouderen die tijdelijk wat extra aandacht nodig hebben en mensen die op professionele wijze ondersteund moeten worden tijdens een revalidatieproces. Zelfs mensen die geen beperkingen hebben maken graag gebruik van onze dagbesteding. Iedereen die deel uitmaakt van onze dagbesteding wordt automatisch lid van ons centrum. 

Wilt u ook lid worden van ons centrum? Mail naar info@centrumsiena.nl of bel ons op 06 51 38 47 30 voor meer informatie.

Atelier en studio's

Ons atelier en onze muziek/dansstudio zijn beide gevestigd in een prachtig historisch pand aan de Engeringstraat 46 in Loosduinen (Den Haag). Elke ruimte is voorzien van professionele voorzieningen, om de dagbesteding zo efficiënt mogelijk te faciliteren. Al onze ruimte bieden geborgenheid en gezelligheid, een veilige thuishaven voor al onze leden.

Onze naam Siena

Het uitten via kunst is iets heel menselijks en wordt al sinds de oudheid gedaan. De eerste mensen schilderden met het pigment siena uit de aarde en zijn nog in grotschilderingen terug te zien. Deze warme en aardse kleur past bij onze filosofie, omdat wij in het centrum onze leden in contact brengen met hun eigen kern. Siena refereert ook aan interventies, waardoor mensen zich beter kunnen aarden. Het gevoel van geaard zijn bevordert je daadkracht, zelfexpressie en eigenregie. Mensen krijgen het gevoel meer controle te hebben over hun eigen leven.

Vrijwilligers

Wij maken gebruik van betrokken vrijwilligers. Liefdevolle mensen die onze leden begeleiden tijdens culturele uitstapjes en die ook helpen bij het inrichten van exposities en tentoonstellingen. Waar nodig, trainen wij deze medewerkers, zodat zij optimaal functioneren in een wereld die empathie, aandacht en geduld vereist.

Wij staan altijd open voor enthousiaste mensen die een structurele bijdrage willen leveren aan het welzijn van onze leden. Voor meer informatie, neem contact op met onze projectmanager Sjef Enthoven 06 51384730

Nieuwsbrief ontvangen?

De leden van Siena bepalen vaak zelf wat ze graag willen doen. In principe staan wij overal voor open.

Wilt u op de hoogte blijven van al onze activiteiten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief