Coaching

Opleiding en training

Wij verzorgen trainingen en coaching projecten voor zorg- en welzijnsorganisatie. Bij ons of op locatie, die vaak een opmaat zijn naar een structureel verbeteringsproces binnen de organisatie. Bijvoorbeeld met als onderwerp een empathisch directieve benadering voor verzorgers en/of begeleiders, zodat ze betere vaardigheden ontwikkelen voor de begeleiding van de cliënten. De praktijk bepaalt de behoefte.

Deze trajecten zijn gebaseerd op de Siena-aanpak, maar worden op maat ontwikkeld in samenspraak met de opdrachtgever, want de nadruk ligt op de problematiek die de opdrachtgever ervaart. De uitvoering is geheel in handen van één van onze specialisten met als doel om de deelnemers effectiever te laten omgaan met hun eigen kennis en vaardigheden, zodat zij het hoogst haalbare uit hun cliënten kunnen halen.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie? Mail naar info@centrumsiena.nl met als onderwerp ‘opleiding en training’ en wij nemen binnen twee werkdagen contact met je op voor het bespreken van de mogelijkheden en het maken van een afspraak.

Wilt u weten hoe onze cliënten de samenwerking met Siena hebben ervaren? Kijk dan op de reviews van de volgende welzijnsorganisaties.

  • Stichting MEE.
  • Haags Ontmoeten.
  • Saffier

KICK-opleiding

De post-HBO-opleiding tot KICK-trainer staat open voor kunstzinnige en creatieve (vak)therapeuten beeldend, leerkrachten culturele en kunstzinnige vorming beeldend, leerkrachten (Pabo) en gedragsdeskundigen.

De opleiding bestaat uit een vierdaagse basisopleiding tot KICK-trainer, gevolgd door drie groeps-supervisie-bijeenkomsten parallel aan een zelfstandig uitgevoerde KICK-training. In de vierdaagse opleiding worden naast de theorie de opdrachten uit het KICK-protocol uitgevoerd. Cursisten maken een portfolio van alle kunstzinnige opdrachten met variaties.

In de opleiding wordt veel aandacht besteed aan de pedagogische attitude: hoe je iets doet is net zo belangrijk als wat je doet. Het hoe bepaalt het resultaat. Een grondhouding die het beste uit de kinderen weet te halen bestaat uit: innerlijke rust, empathie, interesse,

enthousiasme, daadkracht en tegenwoordigheid van geest. Tevens moeten trainers beschikken over communicatieve vaardigheden en open staan voor de mening van ouders en leerkrachten.

In de (groep)supervisie, wordt gereflecteerd op de eigen training aan de hand van video- en spraakopnames en schriftelijke verslaglegging, volgens de ‘Handleiding Supervisie’.

Wil je meer informatie of wil je op de lijst komen te staan voor de eerstvolgende training?  Bel 06-51384730 of mail uw vragen of aanmelding naar info@centrumsiena.nl met vermelding van uw naam en telefoonnummer.