Dramatherapie

Voor wie is dramatherapie bedoeld?

Het kan je bijvoorbeeld helpen bij het omgaan met sterke gevoelens, negatieve gedachten over jezelf en het omgaan met anderen. Je kunt ook denken aan angstklachten, sombere gevoelens, problemen met het uiten van je gevoelens en/of het verwerken van verlies. Ook kan het helpen als je te veel nadenkt over bepaalde situaties en hierin blijft hangen. Het wordt zowel individueel als in groepen aangeboden.

Hoe werkt dramatherapie?

Door toepassing van dramatherapie kun je ontspannen, je gedachten, gevoelens en wensen uiten, je ervaringen verwerken en experimenteren met allerlei vormen van gedrag. Binnen dramatherapie wordt gebruikgemaakt van verschillende theaterwerkvormen en expressietechnieken, zoals rollenspellen, improvisatiespel, theaterteksten, zelf regisseren, uitbeelden, gedichten maken, tekenen, knutselen en decors bouwen. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden en we gaan samen op zoek naar wat bij jou past. Je hoeft daarom niet te kunnen acteren, maar gaat samen met de therapeut op zoek naar waar jouw kwaliteiten liggen en hoe je die kan inzetten om je uitdagingen te tackelen. Dramatherapie is mogelijk om individueel te doen, in een groep of met je (gezins-)systeem.

Wilt u weten of dramatherapie geschikt is voor u? Bel 06-51384730 of mail uw vragen naar info@centrumsiena.nl met vermelding van uw naam en telefoonnummer.