Beeldende therapie

Hoe werkt beeldende therapie?

Tijdens de beeldende therapiesessies ga je aan de hand van opdrachten aan de slag met verschillende materialen, zoals verf, krijt, klei of steen. Daarbij kan een mooi werkstuk ontstaan, maar dat is niet het doel. Het gaat over jou, wie je bent, hoe je doet of hoe je je voelt. Beeldende therapie zorgt ervoor dat je meer bewust wordt van wat je zelf denkt, voelt of hoe je doet. En juist dan kun je leren hoe je daar anders mee om kunt gaan. Je hoeft niet creatief te zijn. Iedereen kan meedoen aan beeldende therapie.

Voor wie is beeldende therapie bedoeld?

Beeldende therapie is geschikt voor iedereen die problemen ervaart in de volgende gebieden:

  • Emoties: doelen kunnen zijn: het beter leren omgaan met emoties door deze te begrijpen en te uiten of juist door meer controle erover te krijgen. Het verwerken van een verlies of een traumatische ervaring. Om leren gaan met innerlijke tegenstellingen en conflicten, door ze vorm te geven en te verwerken.
  • Gedrag: hierbij kun je denken aan het leren om structuur aan te brengen, controlebehoefte te verminderen, concentratie te verhogen of doorzettingsvermogen te vergroten.
  • Zelfbeeld en identiteit: ontdekken en uitbreiden van je mogelijkheden, vergroten van je zelfvertrouwen, leren accepteren van grenzen en beperkingen en ontwikkelen van eigenheid en identiteit.
  • Sociaal functioneren: beter samenwerken en rekening houden met anderen. Leren opkomen voor jezelf en grenzen stellen.

Beeldende therapie helpt je om beter om te gaan met klachten en emoties. Beeldende therapie gaat niet over praten maar om het doen en het ontdekken. En natuurlijk praten we daar wel over, maar het gaat om het ervaren en oefenen.

Wilt u weten of beeldende therapie geschikt is voor u? Bel 06-51384730 of mail uw vragen naar info@centrumsiena.nl met vermelding van uw naam en telefoonnummer.