Algemeen

De kunstzinnige therapiesessie van Siena zijn veelal kortdurende trajecten, waarin gewerkt wordt aan behandelplan met een therapiedoel dat een begin en een einde heeft.

In kunstzinnige therapie worden medische en psychologische kennis gecombineerd met een kunstzinnige activiteit. Dat kan een beeldende activiteit zijn, bijvoorbeeld schilderen, tekenen of boetseren,  maar ook muziek, spraak of dans. Aan het begin van de therapie stellen de therapeut en de cliënt samen een behandeldoel vast. Na een of meerdere diagnostische sessies, maakt de therapeut een therapieplan en selecteert de kunstzinnige oefeningen die het beste aansluiten bij de betreffende cliënt en het behandeldoel.

Nu hebben wij ook een specialisatie erbij, de Lichaamsgerichte kunstzinnige therapie wordt het gewaarzijn van lichaamssensaties beoefend. Om zo de verbinding met je lichaam en het vermogen tot het ‘voelen van binnenuit’ te ontwikkelen of te versterken. Dit op zichzelf is gezondmakend. Maar ook geeft dit toegang tot wezenlijke informatie.

Bij LKT worden kunstzinnige en lichaamsgerichte oefeningen aangeboden. In eerste instantie om  draagkracht, vitaliteit en het vermogen om tot zelfbewuste waarneming te komen, te vergroten. Hiermee worden de voorwaarden voor een helingsproces verzorgt en versterkt. Vervolgens wordt met een vriendelijke aanwezigheid, het proces wat bij zich bij jou ontvouwt en de hieraan inherente wijsheid, nauwkeurig gevolgd en begeleid. De aangeboden kunstzinnige en lichaamsgerichte oefeningen ondersteunen dit proces. Er wordt een innerlijke transformatie mogelijk gemaakt. Tijdens dit proces doe je nieuwe ervaringen en inzichten op. Tenslotte word je ondersteund bij de integratie van deze ervaringen en inzichten en bij het doorvoeren van nieuwe, meer passende patronen in je leven.

Doelgroep

Kunstzinnige therapie kan zowel individueel als in groepsverband worden gevolgd en is vooral bedoeld voor mensen die tijdelijk extra professionele hulp nodig hebben bij hun klachten. We behandelen klachten rondom depressiviteit, burn-out, psychosomatiek, kanker, hart- en vaatziekten, eetstoornissen, autisme, gedragsstoornissen, ADHD en andere aandoeningen.

Meer weten over onze kunstzinnige therapie? Mail ons uw naam en telefoonnummer en wij nemen z.s.m. contact met u op.