Zomerworkshops Siena

Een culturele wereldreis voor iedereen uit Loosduinen en omgeving

Vanaf 7 juli dompelen we ons onder in de culturen, gebruiken en wonderlijke bevindingen die de wereld ons te bieden heeft. Een buffet van fantastische vakantiebestemmingen. We reizen langs verschillende plekken en bestemmingen die onze rijke wereldkaart te bieden heeft en we sluiten de reeks af met een Siena zomerfestival. Die datum wordt later bekend gemaakt.

Bekijk workshops>

Reisschema

7 juli      19.15 – 21.00 uur           1: Niagara Falls, Nat in Nat schilderen (VOL)

14 juli   19.15 – 21.00 uur           2: Mount rushmore, reliëf boetseren

21 juli   15.30 – 17.15 uur           3: Hollywood Star Experience, studio recordings

28 juli   15.30 – 17.15 uur           4: De klanken van Hawaii, ukulele workshop (VOL)

1 aug.    19.15 – 21.00 uur           5: Suriname, kleurrijk schilderen

8 aug.   15.30 – 17.15 uur           6: Machu Picchu, een stad op een berg boetseren

15 aug.15.30 – 17.15 uur             7: Australië, Dot art schilderen (VOL)

16 aug.19.15 – 21.00 uur             8: Human Planet, improvisatie zang

23 aug.19.15 – 21.00 uur             9: Afrika vibes: djembé en Afrikaanse root songs (VOL)

30 aug.19.15 – 21.00 uur             10: Abbey Road, songwriting

Reisbestemmingen

7 juli     19.15 – 21.00 uur         1: Niagara Falls, Nat in Nat schilderen (VOL)

Op 7 juli beginnen we bij de Niagara Falls op de grens tussen Canada en Amerika, waar we gelijk van start gaan met een spetterende aquarel workshop. De immense kracht en massa van het naar beneden stortende water proberen we te pakken op het doek.

Tijdens deze workshop wordt met de nat in nat schildertechniek op speelse wijze gewerkt met het thema Niagara Falls (Niagara watervallen), waarbij de deelnemers zich onderdompelen in de spetterende wereld van het nat in nat en zich wagen aan het schilderen van een waterval close up.

14 juli   19.15 – 21.00 uur         2: Mount rushmore, reliëf boetseren

Op 14 juli reizen we door naar South Dakota, naar de wereldberoemde Mount Rushmore. Hier nemen we een kijkje in het ruige en rotsige landschap en stappen we in de schoenen van de presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln.

Tijdens deze workshop wordt er binnen de techniek van het reliëf boetseren een poging gedaan om je overbuur permanent in de geschiedenis te vereeuwigen door van hem of haar een reliëfportret te maken.

21 juli   15.30 – 17.15 uur         3: Hollywood Star Experience, studio recordings

Altijd al eens een echte ster willen zijn? Tijdens de Hollywood Star Experience ben je voor één dag een ster. Samen met je mede-beroemdheden in de dop, kiezen we een liedje en studeren dat samen in. Zodra we er klaar voor zijn, is de studio ready en gaan we ons lied inzingen. Camera’s mogen natuurlijk niet ontbreken want we willen ons een echte ster voelen. Na de opnames verlaten we de studio via de walk of fame!

*Je hoeft geen zanger of zangeres te zijn als je maar passie hebt voor muziek en zin hebt om jezelf te laten horen en zien.

*Trek iets speciaals aan waardoor jij je een echte ster voelt.

*De opname wordt naderhand met jullie gedeeld en is bedoeld voor eigen gebruik. Deze wordt alleen gedeeld met nadrukkelijke toestemming van alle deelnemers.

28 juli   15.30 – 17.15 uur         4: De klanken van Hawaii, ukulele workshop (VOL)

Voel je die warme wind? Hoor je de golven aanspoelen op het witte strand? En ruik je die bloemen? Juist Hawaii! Jullie zijn beland op een tropisch eiland waar muziek een belangrijke rol speelt. Met een klein instrumentje, dat ook nog eens makkelijk te bespelen is. Het heeft maar vier snaren en roept Hawaiiaanse sferen op. Juist! De ukelele!

Iedereen kan de ukelele leren bespelen en gezamenlijk spelen we aan het eind van de workshop een lied. Meezingen mag ook altijd! Leer de basisprincipes van de ukelele. Met een bloemketting om je nek en de muziek in je hoofd neem je de eiland sferen mee naar huis.

* Neem je eigen ukulele mee.

* Of huur een ukulele bij ons voor € 5,00.

* Het is ook mogelijk om een ukulele tegen een gereduceerd tarief te kopen.

1 aug.   19.15 – 21.00 uur         5: Suriname, kleurrijk schilderen

1 augustus komen we langs Suriname, waar kleur centraal staat in alles wat je ziet. Binnen Suriname zien we een stijl die zeer dicht bij Mondriaan ligt. Vanuit een simpel lijnenspel ontstaan er vlakken die middels een kleurrijke invulling de levendige, vrolijke en zomerse sferen van Suriname uitstralen. We gaan aan de slag met acrylverf en potloden.

8 aug.  15.30 – 17.15 uur         6: Machu Picchu, een stad op een berg boetseren

Op 8 augustus reizen we af naar Peru, hier bevindt zich Machu Picchu. Samen verdiepen we ons in de architectuur van de wonderbaarlijke stad en wagen we zelf een poging om onze eigen stad te bouwen, iedereen kan zijn bouwwerken direct plaatsen op het ruige terrein van de berg Siena. We verdiepen ons in de boetseertechniek.

15 aug.15.30 – 17.15 uur          7: Australië, Dot art schilderen (VOL)

Dot art is een bekende kunstvorm uit Australië. Vaak werden met deze techniek instrumenten versierd (denk bijvoorbeeld aan de didgeridoo). Tijdens deze reis passen we dot art technieken toe, waarbij we met acryl verf gekleurde dikke stippen zetten op een donkere ondergrond. Ook mag je een eigen voorwerp meenemen dat je graag wilt versieren, denk bijvoorbeeld aan die oude didgeridoo die je nog ergens hebt liggen.

We verdiepen ons in de techniek van dot art, die zeer dichtbij het pointillisme ligt en we krijgen een kijkje in de verschillende toepassingen die deze techniek kent.

16 aug.19.15 – 21.00 uur          8: Human Planet, improvisatie zang

Reis naar een andere planeet waar je juist jezelf ontdekt! Zangervaring is niet nodig. Deze sessie is geïnspireerd op het werk van Meredith Monk. Zij werd dit jaar 80 en combineert haar improvisatie zang met bewegingen.

23 aug.19.15 – 21.00 uur          9: Afrika vibes: djembé en Afrikaanse root songs (VOL)

Een vurige sessie met djembé en zang. Kom in je kracht deze zomer! We hebben genoeg djembees voor iedereen. Dat wordt swingen! Muzikale ervaring is niet nodig!

30 aug.19.15 – 21.00 uur          10: Abbey Road, songwriting

We wandelen over het zebrapad naar de Abbey Road Studios, London. Trek wel je schoenen uit bij binnenkomst, net als Paul McCartney deed! Na deze sessie hebben we met de groep een eigen lied gemaakt en nemen we die op. Je hoeft niet muzikaal of een tekstdichter te zijn!

Locatie

Alle workshops vinden plaats in ons atelier en in onze dans/muziekstudio.

Siena                         

Engeringstraat 46 – gebouw Popradar

Loosduinen gem. Den Haag

Kosten

Voor elke workshops brengen wij € 2.50 in rekening, af te rekenen bij de begeleider aan het begin van elke workshop.

Aanmelden

Iedereen uit Loosduinen en omgeving is welkom. Je kunt jezelf aanmelden voor maximaal drie workshops. Echter, er zijn slecht 10 plekken per workshop en vol=vol. Dus meld je bijtijds aan.

Voor aanmelding, mail naar info@centrumsiena.nl met daarin de volgende gegevens:

  • Naam.
  • Telefoonnummer.
  • De workshop(s) waaraan je wilt deelnemen. 

Aanmeldingen worden binnen twee werkdagen bevestigd.

Aanvullende informatie

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met onze projectmanager Sjef Enthoven sjef@centrumsiena.nl of 06 53 87 78 85.