Zomerworkshops 2023

Kunstzinnige ontdekkingsreizen voor iedereen uit Loosduinen en omgeving

Een schatkaart vol met verrassingen.

Gedurende de vakantiemaanden juni, juli en augustus biedt Siena 10 workshops aan, waarin verschillende technieken vanuit de beeldende kunst en de muziekwereld worden toegepast. Ontdek je passies en talenten. Maak nieuwe contacten. Je hoeft niet kunstzinnig te zijn, het gaat vooral om het creatieve proces, het plezier, de ontspanning en het ontmoeten van nieuwe mensen.

Workshops

22 juni:                    16.00 uur – 18.00 uur      1. Nieuw land in zicht, aquarel

Tijdens deze aquarel workshop schilderen we een zeezicht, stranden we op nieuwe gronden en zetten we een nieuwe plek op de kaart. Dus, ben je niet vies van water en durf je het aan? Ga dan samen mee op reis. Wie weet brengen we samen een nieuwe vakantiebestemming in kaart.

28 juni:                    19.00 uur – 21.00 uur      2. Een ontdekkingsreis in de archeologische wereld van fossielen, speksteen

Tijdens deze workshop met speksteen gaan we op zoek naar onze eigen oervormen in steen. Net als de archeologen gaan we secuur te werk met een stuk bros steen en veiltjes en laten we ons verrassen door de vormen die daaruit ontstaan.

7 juli:                    19.00 uur – 21.00 uur     3. Reis door de fantasie van een bekende kunstenaar, tekenen met pastelkrijt

We nemen een klein inkijkje in de werken van bekende kunstenaars. Een deel van de kunstwerken zal de deelnemers op weg helpen om de reis door de fantasie van de kunstenaar zelfstandig te vervolgen. Welke kleuren zouden er nog meer gebruikt kunnen worden? Waar gaat deze lijn heen? Wie kom je tegen?

13 juli:                 16.00 uur – 18.00 uur     4. Op zoek naar de essentie van vorm, gemengde tekentechnieken

Door objectieve, invoelende en dynamische waarnemingen ontleden we iconische schilderijen door de tijd heen. Samen gaan we op zoek naar de essentie van vorm en beweging en vertalen we het werk in een abstract lijnenspel.

20 juli:                 16.00 uur – 18.00 uur      5. Ervaar de symbolische kracht van standbeelden, boetseren

In deze workshop bespreken we de kracht die standbeelden kunnen uitstralen, zoals het Vrijheidsbeeld in Amerika. We maken een eigen standbeeld van klei en geven vorm aan onze hedendaagse prestaties, ideologen en dromen waar we voor staan.

24 juli:                 14.00 uur – 16.00 uur     6. Ontdek de wereld voorbij het woord, aquarel en dichten 

Gezamenlijk schrijven wij een gedichtje van elf woorden, een elfje. Vanuit dit gedicht schilderen we met aquarel een ansichtkaart vanuit de wereld voorbij het woord.

1 augustus:         19.30 uur – 21.00 uur     7. Ontdek de ukelele, muziek

Altijd al een instrument willen leren bespelen? De ukelele is een fijn instrument om mee te starten. De ukelele is een kleine gitaar met 4 snaren, klinkt hoog en maakt je gelijk blij. Iedereen kan de ukelele leren bespelen en gezamenlijk spelen we aan het eind van de workshop een lied.

* Neem je eigen ukulele mee.

* Of huur een ukulele bij ons voor € 5,00.

* Het is ook mogelijk om een ukulele tegen een gereduceerd tarief te kopen.

7 augustus:         16.00 uur – 17.30 uur     8. Ontdek wat je allemaal met je stem kunt – deel 1, stem expressie

Je stembanden zijn nog geen 2 cm, maar toch kun je er meer mee dan je denkt. Vaak zeggen mensen: ‘Dat wil je liever niet horen’ of ‘Dan breken de glazen’. Het voelt kwetsbaar. In een kleine groep gaan we met elkaar de drempel van schaamte over. Want we laten ons innerlijk tegelijk horen. Dat kan soms heel lelijk klinken en dat mag! Maar vooral wordt het magisch mooi!

Zie ook deel 2 op 21 augustus.

14 augustus        19.30 uur – 21.00 uur   9. Ontdek de ukelele, muziek

Altijd al een instrument willen leren bespelen? De ukelele is een fijn instrument om mee te starten. De ukelele is een kleine gitaar met 4 snaren, klinkt hoog en maakt je gelijk blij. Iedereen kan de ukelele leren bespelen en gezamenlijk spelen we aan het eind van de workshop een lied.

* Neem je eigen ukulele mee.

* Of huur een ukulele bij ons voor € 5,00.

* Het is ook mogelijk om een ukulele tegen een gereduceerd tarief te kopen.

21 augustus:      16.00 uur – 17.30 uur     10. Ontdek wat je allemaal met je stem kunt – deel 2, stem expressie

Vervolg op de stem expressie workshop van 7 augustus.  We gaan meer spelen met onze innerlijke klank naar buiten brengen. En ontdekken wat we als groep kunnen bereiken aan volume, samenklank en soundscapes!

Locatie

Alle workshops vinden plaats in ons atelier en in onze dans/muziekstudio.

Siena                         
Engeringstraat 46 – gebouw Popradar
Loosduinen gem. Den Haag

Kosten

Voor elke workshop brengen wij € 2.50 in rekening, af te rekenen bij de begeleider aan het begin van elke workshop.

Aanmelden

Iedereen uit Loosduinen en omgeving is welkom. Je kunt jezelf aanmelden voor maximaal drie workshops. Echter, er zijn slecht 10 plekken per workshop en vol=vol. Dus meld je bijtijds aan.

Voor aanmelding, mail naar info@centrumsiena.nl met daarin de volgende gegevens:

  • Naam.
  • Telefoonnummer.
  • De workshop(s) waaraan je wilt deelnemen. 

Aanmeldingen worden binnen twee werkdagen bevestigd.

Aanvullende informatie Wilt u meer weten? Neem dan contact op met onze projectmanager Sjef Enthoven sjef@centrumsiena.nl of 06 53 87 78 85