Houtwijk

Kunstworkshops ‘verbinding en ontmoeting’

  • SV Houtwijk en Wijkberaad Houtwijk hebben samen het initiatief genomen voor een serie kunstworkshops, geheel gratis. Het thema voor deze workshops is ‘verbinding en ontmoeting’. 

Siena heeft hiervoor een serie workshops ontwikkeld voor volwassenen, jongvolwassenen en complete gezinnen. In deze workshops worden verschillende materialen ingezet waarmee je op een creatieve wijze in verbinding komt met jezelf en je omgeving. Door bijvoorbeeld samen te werken aan een groot kunstwerk, te schilderen, tekenen, zelf te werken aan een viltwerk of te boetseren. Of door middel van beweging en drama gezamenlijk een kleine improvisatie uitwerken.

Je hoeft niet kunstzinnig te zijn om deel te kunnen nemen aan deze workshops. Het gaat vooral om het creatieve proces, het plezier, de ontspanning en de verbinding met andere mensen.

De workshops vinden plaats van maart t/m juli en als je jezelf aanmeldt voor deze gratis workshops, neem dan gerust iemand mee: je buren, vrienden of andere mensen die baat hebben bij verbinding. Maar vergeet niet om ze ook aan te melden.

 Kosten

 Er zijn géén kosten verbonden aan deelname.

 Locatie

Alle workshops vinden plaats in de kantine van SV Houtwijk:

L.van Vuurdestraat 16

2552 JG Den Haag

Begeleiding

Elke workshop wordt begeleid door een van de kunstzinnige specialisten van Siena in combinatie met een afgevaardigde van Wijkberaad Houtwijk.

Contact

Projectcoördinator: Sjef Enthoven

06-53 87 78 85

sjef@centrumsiena.nl


Programma workshops ‘verbinding en ontmoeting’
Elke workshop start exact om 13.00 uur en eindigt om 15.00 uur.

Woensdag 2 maart – Voor het gezin (VOL)

Met het gezin samen een landschap schilderen op een groot doek/papier met acrylverf. Binnen het project is voldoend ruimte voor eigen initiatief en tegelijkertijd leer je samenwerken met de anderen.

Bij aanmelding alle namen van de gezinsleden benoemen.

Woensdag 6 april – Voor jong en oud

In deze workshop maken we een moodboard met het thema verbinding. We gaan op zoek naar afbeeldingen en teksten die jou aanspreken en brengen dit samen tot 1 kunstwerk welke je mee naar huis kunt nemen.

Woensdag 4 mei – Voor volwassenen (VOL)

In deze workshop gaan we de verbinding aan met jezelf door het boetseren van een mensfiguur. Je mag zelf kiezen welke houding je boetseert. Daarmee vertel je onbewust wat over jezelf. Iets wat vooral naar voren komt wanneer de eindresultaten met elkaar vergeleken worden.

Woensdag 1 juni – Voor het gezin (VOL)

We gaan deze keer wensstenen maken. Groot & klein in allerlei soort en maten. Voor wie wil jij er eentje maken en weet je al een plek waar je ‘m achter wil laten? En wat wordt je boodschap?

Woensdag 6 juli – Voor jong en oud

Deze keer geen beeldende kunst, maar beweging en drama. Bij deze workshop gaan we door middel van beweging een kleine improvisatie uitwerken. Welke beweging zie je en welke kun je gebruiken om samen tot een klein toneelstuk te komen? Jullie bepalen het resultaat.

Aanmelden

Iedereen uit Houtwijk is welkom, maar vol=vol, dus wacht niet te lang met aanmelden. Voor aanmelding, stuur een mail naar info@centrumsiena.nl met de volgende gegevens van elke deelnemer. Dus neem je iemand mee, dan ook graag de gegevens van deze persoon. 

  • Voor- en achternaam.
  • Telefoonnummer.
  • De workshop waaraan u wilt deelnemen. 

Telefonisch aanmelden is ook mogelijk indien internet geen optie is.  Bel dan naar Sjef Enthoven 06 53 87 78 85. Aanmeldingen worden binnen twee werkdagen bevestigd.

Samenwerkingspartners

  • Wijkberaad Kom Loosduinen
  • Wijkberaad Kraayenstein
  • Stadsdeelkantoor Loosduinen
  • Albert Heijn Houtwijk